Πειθαρχία και όρια στη συμπεριφορά του παιδιού

Η πειθαρχία και τα όρια στη συμπεριφορά του παιδιού είναι συνήθως λέξεις αρνητικά φορτισμένες και προκαλούν άγχος στους περισσότερους γονείς, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις η πειθαρχία συγχέεται με την τιμωρία και με την άσκηση και επιβολή της εξουσίας από τους γονείς προς το παιδί.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Είναι σημαντικό να τονιστεί είναι το γεγονός ότι η πειθαρχία είναι μία μαθησιακή διαδικασία και κατά συνέπεια μπορεί να διδαχτεί, με απώτερο στόχο να καλλιεργηθεί μακροπρόθεσμα η υπευθυνότητα και ο αυτοέλεγχος στα παιδιά. Αυτό που επίσης χρειάζεται να επισημάνουμε είναι ότι οι γονείς για να καταφέρουμε να επιτύχουμε μία υγιή σχέση με τα παιδιά μας είναι απαραίτητο να μάθουμε να επικοινωνούμε με θετικό τρόπο, μαθαίνοντας να ακούμε και να αποκωδικοποιούμε τόσο τα λεκτικά αλλά πολύ περισσότερο τα μη λεκτικά μηνύματα που μας δίνουν, να έχουμε σταθερότητα στη συμπεριφορά μας, ιδιαίτερα όσον αφορά την επιβολή των ορίων, αλλά πολύ περισσότερο αγάπη, σεβασμό, υπομονή και επιμονή.
Στην παρουσίαση που ακολουθεί θα παρουσιαστεί ένας εναλλακτικός τρόπος πειθαρχίας που ονομάζεται “Φυσικές και λογικές συνέπειες”


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

Για αυτό το post